Omloop Het Nieuwsblad 2023

2023

De pronostiek is vandaag van start gegaan met 423 ploegen. Daaronder opnieuw de anonieme Blacklist, die deze week na 5 jaar uit de kast is gekomen, zoals te zien is in het filmpje op onze instagram pagina. Fantastisch gedaan.

Zonder de grote 3 Van Aert, Van der Poel en Pogacar, beloofde het vandaag een open koers te worden. Jumbo-Visma nam echter de koers onmiddellijk in handen. Op 100km, ver voor de finale dus, vielen ze met de hele ploeg aan en zorgden voor paniek in het peloton. Zij nemen nu overduidelijk de rol over van The Wolfpack. Ze werden uiteindelijk terug ingerekend, maar de toon was gezet. Favoriet Arnaud De Lie, eerder al attent mee in de coup van Jumbo, ging vlak voor de Molenberg tegen de vlakte, moest daarna wisselen van fiets en alleen achtervolgen. Normaal is dat game over als dat gebeurt op het moment dat de finale losbarst. De jonge Waal was echter in no time terug in de voorste gelederen. Intussen was zijn ploegmaat Vermeersch er samen met Dylan Van Baarle en Jonathan Milan vandoor gegaan. Ze raapten de vroege vluchters op. Enkel de Fransman Le Berre kon nog volgen. Verrassend genoeg was hij het ook die het langst zijn wagonnetje kon aanhaken bij de locomotief Van Baarle. Vanaf de Muur moest hij het helemaal alleen doen. Intussen ging Tim Wellens samen met Mohoric, Laporte en een herstelde De Lie in de achtervolging. Laporte stopte echter voorbeeldig af, waardoor ze niet meer bij de Nederlander kwamen. Die reed soeverein en dik verdiend naar zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe team. Hij wordt dit voorjaar samen met Laporte een hele sterke medekopman voor Van Aert. Intussen werden de 4 achtervolgers in de laatste kilometer ingerekend door de grote achtervolgende groep. Toch slaagde De Lie er nog in om de sprint om de 2e plaats te winnen van Laporte (20km in het wiel) en de rest van het peloton. Werkelijk fenomenaal hoe sterk die kerel is. In 2019 werd hij in Vichte Belgisch kampioen bij de junioren, maar nu is dit al een wereldtopper in wording. Wat een luxe, gezien we al 2 uitzonderlijke Belgische wereldtoppers hadden.

Jelle Daneels van het Tieltse Inofec triatlon team is de eerste dagwinnaar, dankzij het voltallige podium, aangevuld met de nummers 5 en 7. Hij haalt het nipt van Steven Van Acker en Christof De Saedeleer. Zij zijn uiteraard ook de leiders in het klassement.

Wie zich intussen nog wil aansluiten bij één of meerdere spelersgroepjes, kan dit via de MyMegavelo pagina.

Morgen is er al Kuurne-Brussel-Kuurne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors