Dwars door Vlaanderen 2023

2023

De vroege vlucht is doorgaans kansloos voor de overwinning. Ze vertrekken meteen na de start, nemen enkele minuten voorsprong en worden ingerekend bij de start van de TV uitzending. Eens om de zoveel tijd draagt zo’n vlucht wel tot de finish. Ei zo na was dat in Waregem het geval. Sterke beren Alexander Kristoff en de verrassende Spanjaard Lazkano Lopez zongen het uit tot enkele kilometers van de meet. Ze werden ingelopen door een groepje sterkhouders waarin vooral Benoot de drijvende kracht was en dat op zijn beurt ook opgejaagd werd door het peloton. Na enkele schermutselingen ontsnapte Christophe Laporte. De Fransman toonde dat hij het ook zonder Wout kan en hield sterk stand. De achtervolgende groep werd nog ingehaald door het peloton, maar vlak daarvoor was Neilson Powless nog ontsnapt. Hij kreeg zowaar de dekselse Lazkano Lopez mee, die na een ontsnapping van bijna 200km nog de energie vond om terug aan te vallen en dan nog zijn vluchtgezel vloerde in de sprint. Zotte kerel.

In de pronostiek was het Vichte boven. The blacklist mannen haalden hun 2e prijs binnen, voor de neus van Frans Soete en Bernard Vaneeckhoutte.

In de stand neemt Linus De Weirdt de leiding over van Dieter Van Lierde. De tiener uit Deerlijk heeft een sterke ploeg opgesteld zonder Van Aert en Pogacar. Benieuwd of die kan stand houden. Geert Limpens stijgt naar plaats 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors