Enkele dagen na hun prachtige duel op de flanken van de Poggio werden we ook onderweg in Vlaamse velden getrakteerd op een prachtig duel tussen Pogacar, Van der Poel en Van Aert. In plaats van 10km koers kregen we er vandaag maar liefst 80. Met het Megavelo bestuur waren we daar getuige van. Fantastisch dat de Sloveense tweevoudige Tourwinnaar in Vlaanderen komt rijden, terwijl dit zijn kansen op nieuwe eindwinst in Parijs niet per se ten goede komt. Op de Kanarieberg hielden de tenoren zich nog gedeisd, maar op onze tweede locatie, de Taaienberg, ontbond Mathieu al een eerste keer zijn duivels. Wout was de enige die kon volgen. Pogacar had de boot gemist, maar kon later terug aansluiten met een groepje achtervolgers. Onderweg naar het tweeluik Paterberg-Kwaremont anticipeerden Kragh Andersen, Van Hooydonck en Mohoric. Van der Poel sprong er even later naartoe en bracht ook de andere 2 tenoren mee. Zowel op de Paterberg als de op de Kwaremont was het Pogacar die serieus door trok om de 2 ploegmaats van zijn concurrenten er af te rijden. Hij trok daarbij zo hard door dat Van Aert moest lossen. Op de uitloper kon hij knap terug aansluiten, maar op de laatste knik moest hij terug een gaatje laten. Net op dat moment valt een motard en moet de Sloveen inhouden. Daar heeft Wout het geluk aan zijn zijde. Op de Karnemelkbeek en de Tiegem kon hij zich wel in het wiel vast bijten en zo rijden de Grote Drie samen naar Harelbeke. Wout en Mathieu rekenden op hun sprint. Tadej probeerde er met 2 demarrages aan te ontsnappen, maar zijn 2 concurrenten haalden hem elk eens terug. Zo kregen we een koninklijke sprint. Wout toonde zich daarin overtuigend sterker, terwijl het onderweg net andersom leek. Goed voor de moraal zo vlak voor de Ronde. De uitslag mag zondag dan ook dezelfde zijn wat mij betreft 😉

Enkelen onder ons hadden de Grote Drie in hun ploeg. Dat neemt echter zo’n grote hap uit het budget dat de andere 9 renners onvoldoende punten scoren om de overwinning op te leveren. Die gaat vandaag naar Pieter Turtelboom, die een mooie dag E3 met een climax afsluit. Hij deed het met zonder Pogacar, maar naast Wout en Mathieu ook Kung en Andersen. Jan Deluyker en Bram Schietgat kwamen net tekort.

In de stand blijft Dieter Van Lierde aan de leiding voor Jochen Deweer. Linus De Weirdt, één van onze jeugdige spelers,  schuift op naar plaats 3.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors