Milaan-Sanremo 2023

2023

Wie kon de Sloveense halfgod onderweg naar Sanremo van de overwinning houden? Van der Poel was nog naar zijn vorm aan het zoeken na een anonieme Tirreno. Van Aert lag ook achter op schema nadat zijn voorbereiding was verstoord door ziekte. Toch waren zij samen met de verrassende Ganna de enige 2 die de verwachte aanval van Pogacar konden volgen. De Sloveen had zijn team laten werken op de Cipressa, liet in het eerste deel van de Poggio het initiatief aan Bahrain, waarna Wellens zijn kopman lanceerde en Trentin het gat liet vallen. Het werd echter geen onhoudbare raket aanval. Ganna moest geen meter lossen. Wout moest alle zeilen bij zetten om het gat dicht te krijgen. Hij bracht echter ook Van der Poel terug in het wiel. Die had op de Cipressa alle moeite om zich te beheersen, maar was op de Poggio een stuk koelbloediger. Vlak voor de top knalde hij weg van zijn 3 medevluchters. Niemand had nog een antwoord. Het gat was absoluut niet groot, maar hij hield wel zeer knap stand. Verrassende maar verdiende overwinning voor The Flying Dutchman.

De 4 toppers waren uiteraard 4 dure vogels in onze pronostiek. Niemand had ze dan ook alle 4 in zijn ploeg. De combinatie Ganna, Van Aert en Van der Poel, het podium dus, kwam wel voor. Het was Eric Demets, koersdirecteur van Halle-Ingooigem, die daarnaast nog het meeste punten sprokkelde en zo Fabrice Laga (loopmakker van leider Dieter Van Lierde) en Dries Demeyer (nog een loper) achter zich hield.

In de stand blijft Dieter Van Lierde, aan de leiding. Jochen Deweer en Stijn Vandenberghe van White House design schuiven een plaatsje op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors