Waalse Pijl 2023

2023

Hebben we het dit seizoen al over Pogacar gehad? Hooguit 5 renners geloofden er in dat ze de Sloveen konden kloppen op de muur van Huy. Louis Vervaeke, één van de luitenanten van Remco, had dan ook gelijk toen hij zei dat hij meer vluchtgezellen had verwacht. Waarom rijden die 170 andere renners dan eigenlijk nog mee, als ze niet eens proberen om de Sloveen te verrassen door te anticiperen. Uiteindelijk was dat in de Ronde bijna gelukt. Niet dus, ook Vervaeke moest uiteindelijk plooien onder de druk van het peloton. Op de muur zelf had niemand een antwoord op de versnelling van Tadej. Na de Ronde en de Amstel nu ook de Waalse Pijl op het palmares. Skjelmose was de beste van de rest.

Lieselot Viaene had beide heerschappen in haar ploeg en dat levert haar de overwinning op. De 2e voor de WPVK veteranen. Roel Masschelein en Geert Heynssens stranden op een banddikte.

In de stand loopt de leider Norbert Deloof zowaar terug uit op Geert Limpens en Arne Lapierre doordat Benoot voor Pidcock eindigt. Als dat zondag terug het geval is, dan zal Norbert het wellicht halen. Tenzij Kwiatkowski of Alaphilippe twee weken na Pasen toch nog verrijzen. Intussen komen enkele ploegen met Pogacar heel sterk opzetten. Met name Staf Van Der Schueren en Karel Vanovervelt maken reuzensprongen naar voren. Bij een nieuwe overwinning van Pogacar maken zij ook nog kans, zeker voor het podium. Jaren geleden dat het voor de eindoverwinning nog zo spannend was. Ik stel voor dat alle kanshebbers alvast hun ticket reserveren voor de prijsuitreiking op het Megavelo café! Zo zal iedereen zondag wel voor zijn renners supporteren, maar laat ons allemaal duimen dat we een mooi duel krijgen tussen onze Remco en Tadej zondag! Grappig weetje nog bij wijze van uitsmijter: Norbert kan voor een unicum te zorgen door zowel de eerste als de laatste plaats te bezetten met zijn toepasselijke ploegnamen, respectievelijk ‘t groot en ‘t klein verzet. Faut le faire!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoofdsponsors

Sponsors